Taido för äldre

Taido är en japansk kampsport som är utformad för att passa både barn och vuxna. För vuxna fokuserar Taido på snabba och explosiva rörelser, flexibilitet och koordination. Träningen är utmanande men också rolig och anpassad efter individens nivå och mål. Genom Taidoträning kan vuxna förbättra sin fysik, öka sin självförtroende och stärka sin mentala hälsa. Träningspassen för vuxna kan inkludera olika tekniker från kampsport och gymnastik, som sparkar, slag, kast, fallteknik och självförsvar. Passen är ofta uppdelade i olika moment som styrketräning, konditionsträning och teknikträning för att säkerställa en helhetsinriktad träning. Taido passar både för nybörjare och erfarna utövare av andra kampsporter. Träningen kan anpassas efter individens förmåga och mål, och är en bra träningsform för de som vill utveckla både sin fysiska och mentala förmåga.

Så här kan ett taidopass se ut.

Ett Taidopass kan se ut på olika sätt beroende på nivån av erfarenhet, mål och träningsmål för utövaren. Vanligtvis börjar passen med en uppvärmning, som kan inkludera stretching, konditionsträning, och grundläggande teknikövningar. Därefter kan passet fokusera på teknisk träning, där utövaren tränar specifika Taido-rörelser och tekniker.

 

Träningen kan också innehålla partnerövningar eller sparring, där utövaren övar sina tekniker och taktiska färdigheter mot en annan utövare. Ett Taidopass kan också innehålla träning i vapenhantering, såsom träning med bokken (träsvärd), eller träning i självförsvar.

 

Passet kan avslutas med en nedvarvning och stretching för att minska risken för skador och förbättra återhämtningen. Under hela passet är det vanligt att instruktören ger feedback och hjälper utövaren att förbättra sina tekniker och rörelser.

 

Information om Taido för juniorer hittar du: HÄR